Bröllopsresan bokad och betald!

Idag köpte vi flygresan till Bangkok, Thailand och flygresan hem från Ho Chi Minh City, Vietnam!
Vi flyger en vecka efter bröllopet, det känns ganska lagom, då hinner vi varv ner lite och packa i lugn och ro, förbereda tackkort m.m. Planet går alltså lördag 21 januari! Vi tar ledigt från jobbet i 5 veckor och hemresan går från Vietnamn onsdag 22 februari. Då är vi hemma torsdag dag och har 3 hela dagar på oss att varva ner efter resan.
Planen är att flyga från Bangkok till Phuket och åka ut till Phi phi island och bara ta det lugn, sola och bada i en vecka. Sedan åker vi vidare till Langkawi, en ö i Malaysia. Efter den ön åker vi ner till Kuala Lumpur och spenderar 2-3 dagar i storstan. Från Kuala Lampur flyger vi sen till Kambodja för att besöka Sihanoukville. Därifrån är det nära till den Vietnamesiska paradisön Phu Qouc. Efter som det är så dyrt där så får det räcka med 5 dagar eller något sånt, haha. Därifrån åker vi till Ho Chi Minh där resan avslutas med lite shopping. 6 ställen på 31 dagar/nätter. Det borde vi väl klara?!
Tips om dessa resmål eller ställen i närheten mottages tacksamt!


Nu har vi köpt en ring till min blivande också!

Min blivande vill inte helle ta med sin ring på bröllopsresan i asien så vi kikade lite tillsammans på ebay.com och då såg vi denna och beställde den direkt! 90 kr ink. frakt för en ring i titan, hur bra är inte det!? Om han vill kan han ju spara den efter resan också!


Mina fejkringar har kommit!

Ringrna som kostade mig ca 55 kr med frakt var jättefina!
Känns aningen små dock. Jag beställde storlek 6,5 som är snäppet mindre än min vanliga storlek 17. Har hört att fingrarna sväller lite i värmen så jag beställer nog storlek 7 för säkerhets skull!


Stone:
SWAROVSKI Austrian Crystal
Crystal Color:
Clear
Crystal Shape:
Round Cut

Crystal Size

0.46 Carat Diamond Simulated

Surface Metal:

18Kt White Gold Plated

Base Metal:

Brass Alloy
Stamp: 18KRGP

Condition:

Brand New with Tag
Weight:
6.5 grams
Producer:
Italina (China) Holding Ltd.
Brand
Rigant

Magnificent Designer Ring

A Lovely gift bag for each order

Not easy to tarnish


Tull och skatt när man handlar från USA och Kina

Jag har ju shoppat en del på ebay och har hittils sluppit betala skatter och tull eftersom jag handlat för så små summor menag har läst om dem som åkt på att betala och då har det blivit lite dyrt eftersom slutpriset nästan blir det dubbla. Jag håller tummarna för att slippa betala för min pälsjacka.

Från tullverket.se:
En försändelse som skickas direkt från ett land utanför EU till en mottagare inom EU och som innehåller varor med ett sammanlagt värde av högst 150 euro (för närvarande motsvarar det 1 400 kronor) är befriad från tull.

Befrielsen gäller inte för:

  • alkoholhaltiga drycker
  • tobak eller tobaksvaror
  • parfymer och luktvatten.

När det gäller skattefrihet är beloppsgränsen 22 euro (för närvarande motsvarar det 300 kronor). Om det yrkas tullfrihet för lågvärdeförsändelser som innehåller gåva från ett land utanför EU är beloppsgränsen för skattefrihet 45 euro (för närvarande motsvarar det 500 kronor). Vad som gäller vid skattefrihet för gåva behandlas på sidan Gåva från utlandet.

Observera att du inte kan få skattefrihet för en postorderförsändelse, såvida inte försändelsen består av utländska periodiska publikationer. Beloppsgränsen för skattefrihet är då 22 euro.

Tyvärr vet jag inte riktigt vad "utländska periodiska publikationer" betyder så jag är optimistisk och tolkar det som att det jag har beställt ska klara sig!


Senaste shoppingen; vit fuskpälsjacka

Lightinthebox.com kan man göra många fynd, speciellt om man planerar ett bröllop.
Jag beställde denna fuskpäls igår för 205 kr inkl. frakt! Nu hoppas jag bara att jag blir nöjd med den också :)



Jävla ring!!!

Hämtade ut ringen och den satt mycket bättre på fingret brevid den andra ringen nu när den har rätt storlek. Men den är fortfarande pyttelite större/högre än min förlovningsring och det stör mig. Fan också! Nu har jag hållt på med den här ringen helt i onödan. Får dörsöka sälja den nu och jaga vidare efter en ny ring. Vet ju vilken jag vill ha men har inga pengar till den. Den kostar 5500 kr. Jag skulle gärna köpa en liknande begagnad för att kunna spara lite men har ännu inte hittat nåt... Ringen jag hade köpt kostar ny ca 7000 kr så jag hoppas jag kan få lite när jag säljer den. Wish me luck.

Brudgummens kostym!

Den här kom vi hem med idag, från J.Lindeberg. OBS! Min brudgum är snyggare än modellen på bilden ;)



Imorgon ska jag hämta ut den förminskade vigselringen!

Jag hoppas verkligen att den ska sitta bra och inte kännas för stor. HOPPAS HOPPAS HOPPAS

En kväll på ebay.com

Min fästman är ute med kompisar och jag har suttit framför ebay.com hela kvällen och tittat på brudklänningar, haha. Jag har ju redan en klänning (mammas) men kan inte låta bli att sukta efter andra!

Nu har jag iaf beställt en underkjol till min så att jag kan se hur den sitter på ordentligt. Kostnad med frakt: 190 kr


Jag beställde även fuskmurgröna för att se om det är nåt man kanske kan dekorera med. Ca 275 cm. Kostnad med frakt: 18 kr


Jag har kikat efter fejkringar som jag kan ha när vi reser runt i asien på vår bröllopsresa och fastnade för dessa. Kostnad med frakt: 55 kr!


Jag har även köpt en svart bordslöpare, fast det är en stolsrosett i siden egentligen. Jag ville ha en smal och de här är ju perfekt. Kostnad med frakt; 18 kr. Kommer ev. köpa 10 till och då blir det lite billigare (säljs i 10-pack)

Köpa alkohol i Tyskland

Vi har bestämt oss för att köpa all alkohol till festen i Tyskland. Lätt som en plätt när det kommer till sprit och öl men vinet då?!
På bolagets hemsida kan man läsa vad vinet passar till. På calle.dk ser man bara namn och pris och de flesta av deras viner säljs inte på systembolaget och kan alltså inte kollas upp innan... suck.

Brudgummens kostym

Imorgon ska vi åka till Barkaby outlet efter jobbet och leta efter en kostym. Hoppas vi hittar något! De har Hugo Boss och J.Lindeberg bla. och där borde vi väl hitta nåt... Vi är ute efter en enkel/normal kostym som kan användas till det mesta. Helst svart. Budgeten är 5000 kr för kostym, skjorta och slips, hoppas vi kan hålla den!
Vi har tänkt oss något sånt här. Kavajen är från J.L och kostar 3000  kr och byxornaär också J.L och kostar 2000 kr. Men vi ska ju till en outlet så då borde vi ju hitta något liknande till ett bättre pris!


Försöker bli av med dom där extrakilona... suck!

Trodde det skulle vara lätt med tanke på vad jag får för belöning på slutet ;) Men icke...

Bilder på min mammas brudklänning

Ska jag ha den här? Väntar på att underkjolen ska komma så att jag kan prova den "ordentligt". Den är inte alls lik de andra klänningarna som jag tittat på på ebay.com, den är mycket enklare och mycket midre gräddbakalse men ändå väldigt vacker!


Min fästman har slarvat bort kvittot på våra förlovningsringar...

Suck. Vad gör man?

Snart bara ett halvår kvar till bröllopet!

Nu är det inte långt kvar, 6 månader och 28 dagar!!! :)

Kikat på lite brudklänningar igen... :)

Är liiite sugen på att överraska alla med en lila klänning...



Fast en klassisk "vit" är ju aldrig fel...


Den där vigselringen...

Jag lämnade ju in ringen hos en guldsmed för att få ett prisförslag på vad det skulle kosta att göra om den...
3300 kr!
Då skulle ringen kosta lika mycket som en ny och jag har ju då köpt den helt i onödan. I slutändan är det väl inte dyrt så men vår budget för vigselringen är ju bara max 3000 kr (köpte dyrare förlovningsringar istället) Men efter ett snack med dem på guldsmeden så ska jag nu bara förminska den till min storlek (kostar 420 kr!!) och de var helt säkra på att det skulle funka bra även fast den är pyttelite högre än min förlovningsring (Bilder finns längre ner i bloggen) Så nu håller vi tummarna för att det ska bli snyggt! Jag får hämta ut ringen 23/6... Håll tummarna för mig!


Stolsrosetterna...

Tack för era kommentarer. Jag kände själv först att jag ville ha silver (därför jag köpte dem först) men blev ju lite fundersam om det skulle synas tillräckligt eller inte. Jag håller med er om att silver var finast och enligt mig mindre plottrigt. Men man vill ju att de ska synas....
Jag hade ju tänkt sälja iväg dem jag inte ville ha men eftersom jag är så osäker så sparar jag båda färgerna och testar dem IRL i lokalen sen. Jag kan ju fortfarande sälja dem efter det. Känns jättebra eftersom jag tittat på de där rosetterna varje dag nu utan att kunnat bestämma mig, haha. Nu ska de bara ligga här och samla damm i 7 månader...

Stolsrosetter!!! Lila eller silver?

Vi hade köpt silvriga stolsrosetter i organza som vi ville ha på bröllopsfesten men efter att ha testat dem på en stol med överdraget vi sytt så kändes det som att de inte syntes så mycket. Så vi beställde hem likadana fast lila för vi har ju faktiskt lila som färgtema (tilsammans med silver, svart och grön)

Men vad blir egentligen bäst?

Jag har testat den lila rosetten på en annan stol. Det är en liten suddig bild men jag behövde ta utan blixt för att ni sulle se den rätta färgen.



Bilder på ringarna *BLING BLING*

Har ju som sagt fått hem vigselrngen som jag köpt på auktion. Den ser ut så här:


Tillsammans med min förlovningsring:


Som ni ser så är ringen jag köpt lite för stor för mig.

Men den är inte bara stor på fingret, den är ju för stor på höjden OCH på bredden.

Det här är en bild från när jag testade en liknande ring i en affär. Jag trodde att den jag köpt skulle vara ungefär så här och jag kommer nog be en guldsmed göra om min ring till en sån. Den är mindre och smalare och visst passar den bättre på fingret?!


Vad kan det kosta att göra om en ring såhär? Någon som vet på ett ungefär?
Om jag tar med mig ringen till affären där jag testade ringen på nedersta bilden så borde de ju kunna göra om min till en likadan. Då har de säkert en klar "gjutform". Då den blir mindre så blir det säkert lite guld över till dem också och det kanske är värt något? GUD SÅ MÅNGA FRÅGOR! Jag får helt enkelt ta med mig ringen dit imorgon efter jobbet och hoppas att de kan ge mig nåt svar och inte "vi måste skicka iväg den till vår guldsmed, du får prisförslag om x antal veckor m.m. m.m."
Ska tillägga att diamanterna på båda ringarna är desamma. 15 st 0,01 carat.


Nu har vigselringen kommit! Men den är inte som jag tänkt mig! :(

Jag har hämtat ut ringen jag beställde på posten och blev lite besviken... Jag trodde den skulle vara mindre och smalare men den är bredare och högre, högre än min förlovingsring. Så nu måste jag ta med den till en guldsmed och se vad dom kan göra. Hoppas bara att det inte blir för dyrt! Någon som skulpturerat om en ring förut? Vad kan det kosta?

Nyss hemkommen från Italien!

För en stund sen kom jag och min älskling hem från underbara Italien!
Vi tog Ryanair till Bergmo, Milano och bodde i Bergamo.
Bergamo är en vacker gammal stad och att det ä så nära flygplatsen är ett jätteplus! Flygbussen tog en kvart och sen bodde vi 50 meter från stationen.

MEN....

Vädret har ju inte alls varit lika fint som här hemma. Det har varit lite sol och blå himmel men mest grått och regn. Så typiskt när man äntligen lämnar Sverige för varmare breddgrader. Tji fick vi. Men vi har haft en mysig helg (tors-mån) med massor av god mat och gott vin.
Man kan också kalla resan för en studieresa eftersom vi ska ha Italiensk mattema på vår bröllopsfest! Min blivande har aldrig varit i Italien så därför fick han den här resan av mig när han fyllde år, så han vet vad jag menar när jag pratar om maten och vinet och den menyn vi vill ha på bröllopsfesten.

VILL NI VETA VA VI HAR PLANERAT FÖR MENY? :)
Först tänkte vi ha Italiensk buffé men ändrade oss pga. att det känns så svårt att planera hus mycket man ska ha. Hann leta fram massor av gode recept innan vi ändrade oss såm ni funderar på Italiensk buffé så skriv dt här så kan jag lägga upp recepten och länkarna.

Välkomstskål
Ett glas prosecco (Italiensk champagne) och två olika snittar (två olika röror på crostini, tex tapenade och något mer)

Förrätt
Antipasti, en tallrik med kallskuret från Italien (Bresaola och salami), Italienska ostar (parmesan och någon mer), soltorkade tomater i någon god lag/olja, oliver, ruccola och lite balsamico stänk.
Vegetariskt alternativ: Kronärtskocka, tre olika ostar istället för två, soltorkade tomater, oliver, ruccola och lite balsamico stänk.

Funderar på att ha något till de som inte äter kött men fisk. Lax tex. Men vad passar till det? Samma som ovan? Annars får det bli vegetariskt alternativ till alla.

Varmrätt
Canneloni med en sallad med mozzarellaost och cocktailtomater. Fyllning har vi inte bestämt än. Spenat och riccotaost är ju gott men det kanske får bli ett vegatiriskt alternativ. Vi ska provlaga lite hemma snart och testa lite olika recept på fyllningar. Förslag är välkomna!

Dessert
Chokladmousse med en klick grädde och färska hallon. Jag har hittat en enkelt och gott recept på chokladmousse som inte innehåller kaffe (inegn av oss gllar kaffe). Desserten ska serveras i martiniglas. Som dessertvin så kommer vi att servera Lambrusco, vårat favoritvin. Lambrusco är ett lätt mousserande rött vin.

Cupcakes
Vi är inga tårtätare så istället tänkte vi ha cupcakes. Eventuellt så har vi en liten tårta på toppen av ställningen bara för saens skull. Cupcakesen serveras tillsamman med kaffet och avec. Som avec serverar vi Limocello (typiskt Italiensk likör) och Whisky för dem som inte gillar det.

Vickning
Vi vill servera något in på småtimmarna och hade då tänkt oss pizzabullar men efter lite läsning på bröllopstorget så funderar vi på att istället ha foccacia med något smarrigt på, tex fetaost, oliver, rödlök. Det kanske är liiiite lättare att göra också.

Till middagen serverar vi Italienska viner. Såklart.

 


Present till toastmadame

Vi kommer inte ha några tärnor eller bestmens men istället en klippa till toastmadame, min blivande svägerska. Hon ska även sminka mig och ev. fixa mitt hår. Självklart ska hon få en extra fin present och då har vi funderat på något sånt här. Ett personligt minne!



http://loveandbeproud.shop.textalk.se/sv/brollop/armband/parlarmband-tarna.html

RSS 2.0