Nyss hemkommen från Italien!

För en stund sen kom jag och min älskling hem från underbara Italien!
Vi tog Ryanair till Bergmo, Milano och bodde i Bergamo.
Bergamo är en vacker gammal stad och att det ä så nära flygplatsen är ett jätteplus! Flygbussen tog en kvart och sen bodde vi 50 meter från stationen.

MEN....

Vädret har ju inte alls varit lika fint som här hemma. Det har varit lite sol och blå himmel men mest grått och regn. Så typiskt när man äntligen lämnar Sverige för varmare breddgrader. Tji fick vi. Men vi har haft en mysig helg (tors-mån) med massor av god mat och gott vin.
Man kan också kalla resan för en studieresa eftersom vi ska ha Italiensk mattema på vår bröllopsfest! Min blivande har aldrig varit i Italien så därför fick han den här resan av mig när han fyllde år, så han vet vad jag menar när jag pratar om maten och vinet och den menyn vi vill ha på bröllopsfesten.

VILL NI VETA VA VI HAR PLANERAT FÖR MENY? :)
Först tänkte vi ha Italiensk buffé men ändrade oss pga. att det känns så svårt att planera hus mycket man ska ha. Hann leta fram massor av gode recept innan vi ändrade oss såm ni funderar på Italiensk buffé så skriv dt här så kan jag lägga upp recepten och länkarna.

Välkomstskål
Ett glas prosecco (Italiensk champagne) och två olika snittar (två olika röror på crostini, tex tapenade och något mer)

Förrätt
Antipasti, en tallrik med kallskuret från Italien (Bresaola och salami), Italienska ostar (parmesan och någon mer), soltorkade tomater i någon god lag/olja, oliver, ruccola och lite balsamico stänk.
Vegetariskt alternativ: Kronärtskocka, tre olika ostar istället för två, soltorkade tomater, oliver, ruccola och lite balsamico stänk.

Funderar på att ha något till de som inte äter kött men fisk. Lax tex. Men vad passar till det? Samma som ovan? Annars får det bli vegetariskt alternativ till alla.

Varmrätt
Canneloni med en sallad med mozzarellaost och cocktailtomater. Fyllning har vi inte bestämt än. Spenat och riccotaost är ju gott men det kanske får bli ett vegatiriskt alternativ. Vi ska provlaga lite hemma snart och testa lite olika recept på fyllningar. Förslag är välkomna!

Dessert
Chokladmousse med en klick grädde och färska hallon. Jag har hittat en enkelt och gott recept på chokladmousse som inte innehåller kaffe (inegn av oss gllar kaffe). Desserten ska serveras i martiniglas. Som dessertvin så kommer vi att servera Lambrusco, vårat favoritvin. Lambrusco är ett lätt mousserande rött vin.

Cupcakes
Vi är inga tårtätare så istället tänkte vi ha cupcakes. Eventuellt så har vi en liten tårta på toppen av ställningen bara för saens skull. Cupcakesen serveras tillsamman med kaffet och avec. Som avec serverar vi Limocello (typiskt Italiensk likör) och Whisky för dem som inte gillar det.

Vickning
Vi vill servera något in på småtimmarna och hade då tänkt oss pizzabullar men efter lite läsning på bröllopstorget så funderar vi på att istället ha foccacia med något smarrigt på, tex fetaost, oliver, rödlök. Det kanske är liiiite lättare att göra också.

Till middagen serverar vi Italienska viner. Såklart.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0