Egna vattenflaskor att ställa ut på borden!

Jag vill gärna ha vattenflaskor på borden så gästerna kan dricka ordentligt med vatten. Tänkte frst bara märka vinflaskan med en etikett med "vatten" men efter tips på bröllopstorget såska det nog stå "varannan vatten".
Detta är ett test så självklart ska sidenbandet sutta snyggare och tesxten skrivas snyggare. Jag gillar att bandet ser ut som en fluga :)

Vad tycker ni?



Ny klänning?

Jag har ju sagt att jag ska ha min mammas brudklänig men jag har nu börjat lite oskyldigt att kolla på brudklänningar på nätet... Har halkat in på Ebay.com där en brudklänning kostar lika mycket som det nog kostar för mig att sy in min (mammas) och hyra underkjol här i Stockholm. Tycker dom där Gudinna-liknande klänningarna är vackra, vet inte om jag vill ha så mycket "puff". Men de med mycket puff är ju otroligt häftiga de med...


Nu har jag köpt min vigselring!

Nyss budade jag hem min vigselring på auktion. Provade den tidigare idag i butik så jag är säker på att jag blir nöjd! Det blev den här:


Tre kandidater. Vilken röstar DU på?


18 k vitguld med 15 st 0.01 diamanter. Sammanlagt 0,15 carat.


18 k vitguld med 7 st diamanter 0.01-0.03 carat. Sammanlagt 0.13 carat?


18 k vitguld med 8 st diamanter 0.02 carat. Sammanlagt 0,16 carat?


Förlovningsringen:


En eller två ringar?

När min sambo hade friat och vi gick för att kolla ut ringar så kände jag att jag inte ville ha en vanlig slät förlovningsring. Jag ville ha bling bling och tänkte att jag faktiskt bara behövde en ring och alltså inte någon vigselring när det väl är dags för bröllop. Vi har en stram budget och kan tyvärr inte köpa dyra ringar så våra som kostade 10 000 resp. 5500 var i dyraste laget. MEN nu tre månader senare så vill jag ha en ring till!!!
Jag är på jakt efter en relativt billig ring i vitguld och med små diamanter. Tror det skulle passa jättebra med min ring :)
Typ en sån här:

Den här kostar tyvärr 8000 kr.. Så jag får ta och leta på auktioner och pantbanker. Min budget för ringen är totalt 2500 kr. Och då ska gravering och ev. förstoring/förminskning få plats där. Har kikat lite på www.kaplans.se och sett några intressanata ringar där. Måste bara vänta på att få mitt medlemsskap bekräftat. Auktionen går ut kl 13.00 på tisdag så jag hoppas jag kan bli medlem innan dess.

Så här ser min förlovningsring ut:

Nu har jag testat min babyliss easy curl

Nu har jag lockat hela håret och inget mer, alltså ingen spray eller liknande. Hörde att den var så bra att det inte skulle behövas och eftersom jag inte gillar att använda hårprodukter så testar jag det. Håller lockarna till läggdags? Återstår att se...

(Jag har långt hår som är fint/tunt så det är annars omöjligt att locka. Lockarna går ur efter bara nån timme. Men nu har jag köpt den här supermaskinen som jag hoppas ska funka!)


Stolsöverdrag

Jag ville ta nya och bättre kort men kom på att jag har lämnat tillbaka stolen. Så nu kan jag inte testa något mer medans jag syr...
Jag har som sagt sytt överdrag som bara täcker stolens rygg och har beställt nya lila stolsrosetter.

Cupcake ställning

Vi ska ha cupcakes på vårt bröllop istället för tårta och vill ju självklart ha en fin och ståtlig tårtställning till dem. Det känns för enkelt/tråkigt att köpa en klar så jag har funderat på att pyssl ihop en. Min senaste insiration är denna bild:



Jag har en kompis som arbetar med att såga ner träd och jag ska kolla med honom om han kan fixa några skivor träd till mig :)

Jag har börjat sy våra stolsöverdrag...

Vi lånade hem en stol från vår festlokal i tisdags för att jag skulle mäta och börja sy våra 63 stolsöverdrag. Stolarna är som sagt skitful och faktiskt i skitfärg. Bruna. Efter ett tag fick jag tilldet och har hittils sytt 11 st. Provade med våra silvriga stolsrosetter och blev besviken!!! Det var inte så fint som jag hoppats! Så jag beställde hem likadan i lila (vår temafärg) istället. Håller tummarna för att det ska bli bra nu. Jag har fotat lite under arbetets gång och ska lägga upp bilder snart. Jag är nöjd övr att jag får ut fem överdrag per knoppa lakan á 19 kr. Kommer bli tråkigt att sy allt men billigt :)

Jag bjuder på en bild på den fula stolen:


Servettring med hemligt uppdrag. Vad tycker ni?



Hmm... Skulle vilja ha det så här men ser det bra ut? Är det praktiskt? Kommer gästerna kunna läsa detta/se detta? Är det för lätt för gästerna att tjuvkika i varandras ringar?

Nu har jag äntligen lyckats buda hem min easy curl!

Jag har ju som sagt varit på jakt efter en babyliss easy curl som finns att köpa för 500 kr + frakt (billigaste priset enligt prisjakt.se)
Nu har jag köpt en helt ny på tradera för 300 kr inkl. frakt. Det priset är jag väldigt nöjd med! Nu hoppas jag bara att jag ska bli nöjd med locktången också...
Har hör att lockarna med den ska hålla en hel dag för någon som mig som har långt tunt hår där lockarna i vanlia fall går ur på ett par timmar. Så fort jag vet så får ni också veta :)

Servettringar!

Så här gjorde jag mina servettringar!

Man behöver:

Först "sågar" jag itu hushållsspappersrullen. Man väljer själv hur brett man vill ha det.



Sen behöver man klippa till kanterna.


Sen mäter jag med rullen hur stor bit dekorväv jag behöver. Dekorväven har jag köpt på panduro.



Man limmar fast dekorväven på rullen med hjälp av limstift.

 

Jag klipper till så att kanten längst rullen blir så minimal som möjligt och sen limmar jag kanten noga med limstiften.

Sen
limmar jag med limpistolen på insidan av rullen, låter det svalna och senviker jag in kanterna på dekorväven.



Sen så trär jag pärlorna på silvertråden. Jag har inte pärlor hela vägen runt för då ligger inte servettringen bra på bordet sen. Sen är det bara at knyta fast runt rullen. Här får min blivande hjälpa till med knytandet för det är viktigt att det är hårt knutet.







Det klara resultatet:



Som ni ser så har jag bara knälat in en Ikea servett. Till den stora dagen kommer vi ha mycket finare och mindre knöligare :) Jag vill även ha uppdrag till gästerna där i. Ska klura vidare på det nu...


Servettringar och hemliga uppdrag

Det blev servettringar och jag ska lägga upp bilder imorgon!
Mitt i fixandet så ändrade jag mig om några saker så jag hann inte lägga upp det då.
Har kommit på att jag vill ha hemliga uppdrag som jag ska skriva i servettringarna så nu är jag helt uppe i det :)

Några uppdrag vi funderar på:
-Är från din bordsgrannes tallrik
-Prata med osynliga gäster
-Drick ur grannens glas
-Gör en high five med någon av dina bordsgrannar
-Kom ut från toan med dasspapper hängandes ut från byxan/kjolen
-Berätta för de runtom dig om din frimärkssamling som du är väldigt stolt övr
-Klirra i glaset och ställ dig upp, harkla dig och "Jag har glömt vad jag ska säga
-När någon säger "Jag har glömt vad ja ska säga" ska du utbrista "Där satt den!"
-Vik en hatt av din servett

Ja det finns en del och jag orkar inte skriva ner lla jag samlat på mig här. Kan skriva fler en annan dag o någon är intresserad?

Jag vill pyssla! Rösta på vad!

Jag skulle vilja komma igång med pysslandet inför den stora dagen igen men jag vet aldrig vart jag ska börja... då blir det inget alls istället. Jag funderar på att fota lite medans och lägga upp bilder här? Kankse nån som tycker det är intressant iaf!
Jag har inte så många läsare men jag gör ett försök:

VAD TYCKER NI ATT JAG SKA GÖRA OCH SAMTIDIGT FOTA OCH POSTA HÄR?
-Sevettringar av hushålspappersrullar med dekorväv och pärlor
-Inbjudningskort som är vikta som ett kuvert med band runtom
-Egna fyrkantiga kuvert av vanliga c5

Flest röster gör jag ikväll!

Easy curl

Fick tipset på bröllopstorget att köpa en easy curl locktång, den ska tydligen vara skitbra! Letar runt lite nu. De kan föpas på näter för 500 kr plus frakt men man skulle ju vilja komma undan billigare... Missade en på tradera förra veckan som gick för 215 kr... Typiskt. Ska jaga vidare på tradera tror jag. Någon som säljer en? Hojta till!

I helgen blir det nog en tur till IKEA

Helst skulle min kille släppa av mig där och sen komma och hämta mig, haha, men så lätt slipper han inte undan! Vi ska inte köpa så mycket nu ändå :) Eller säger man alltid så? ;)
Vi ska köpa knoppalakan som jag ska sy stolsöverdrag av. Har läst om att man kan få ut 4-5 ryggstödsöverdrag av ett lakan á 19 kr. Det är ju toppen! Så mellan 13 och 16 paket behöver vi köpa...
Jag ska även köpa de små 5 kronors vaserna, känns som om de passar vårat vinterbröllop faktiskt! Eftersom vi ska ha murgröna och ev. andra blommor längst borden så tror jag att det räcker med två vaser med en eller ett par blommor i, per bord. 22 vaser alltså.
Sen kanske vi köper lite potpurri, tänkte dekorera inne på toaletterna med något som luktar gott. Vi vill ju att HELA festen ska vara underbar för alla :)


Jag <3 ebay.com

Nu har jag shoppat på ebay igen!
Jag behövde köpa fler dekorations diamanter och köpte då 1000 st 4,5 mm för knappt 10 kr med frakt!
Så billigt och ett hett tips till er andra!

ÄNTLIGEN!!!!

Nu kunde vi äntligen boka tid för vår vigsel i stadshuset. Jag har försökt boka tid där sååå länge, registrerade mig redan i juli 2010... Så nu, 10 månader senare, gick det äntligen att boka då de släppt tiderna för 2012.

Vi har bokat 14/1 kl. 17.15 :)

Fick lämna in ringen för lagning...

Kände i veckan att stenen i mitten på min ring satt löst!!! Min blivande kände det inte och tyckte att jag var knäpp men visst hade jag rätt, den var lös. Han fick lämna in den i onsdags och i fredags var den klar. Men vi hann inte hämta ut den då vi skulle på kryssning så den blir inte hämtad förens i morgon. Usch, har aldrig känt mig så naken som under dessa dagar. Jag saknar min ring!!!! Han ska hämta den imorgon så vid 19.30 tiden ska jag nog ha den på mig igen :)

RSS 2.0