Handla alkohol i Tyskland

Vi blir 67 st på vårat bröllop och vi har köpt alkoholen i tyskland.

Vi tog färjan helsingborg-helsingör och sen rödebyhavn-puttgarden. Vi köpte en billigare "dagsbiljett" där det gällde att åka fram och tillbaka på en dag.
Vi hade redan innan bestämt att åka till Calle och inte till bordershopen. Calle är mycket billigare. Du kan jämföra själv på deras hemsidor, http://se.calle.dk och http://www.puttgarden.border-shop.se
Men bordershopen ÄR scandlines (färjeföretaget) så dem vill ju att man ska besöka bordershopen så därför delas rabattkupoger ut på färjan och andra bra erbjudanden. Bla skulle man få en värdekupong på 300 kr eller liknande om man var tillbaka på färjan inom x antal timmar. För att hinna det var man tvungen att bara besöka bordershpen.
Calle ligger ca 10 minuter bilresa bort. Vi åkte dit utan problem tack vare vår gps men det är ingen krånglig resa.
På Calle kunde man provsmaka alla baginbox viner. Dock var en del saker vi tittat ut innan slut. Så man får ha några förslag att välja på när man åker hit.  Det var mindre och rörigaree självklart billigare.
Bordershopen på tre våningar var organiserad och allt fanns nästan. Vinerna var uppställda efter land och det var tydligt. Dock dyrare.
På hemsidorna (iaf på Calle) står vikten på allt. Tänk på att räkna ut detta innan så att ni inte får böter för övervikt. Vår bil fick bara ta 460 kg så vi handlade totalt ca 300 kg. Sen så hade vi skrivit ut vigselpapper för att kunna uppvisa dem om tullen skulle ifrågasätta mängden. Man får närmligen köpa mer om man ska ha en privat fest. Jag tror dock inte att vi kom upp i någon stor mängd eftersom vi inte kunde köpa så mycket pga. vikten.
Det enda vi inte köpte i Tyskland var dessertvinet, limoncello som vi ska ha som avec och det alkoholfria.

Vi köpte så här mycket till festen:
9 plattor öl, Stockholm, 540 kr
12 flaskor prosecco (mousserande till välkomstskål) 440 kr
9 boxar vitt vin till varmrätten (pasqua sanzeno) 750 kr
7 boxar rött vin till förrätten (pasqua sanzeno) 660 kr
3 liter vodka, 3 liter gin, 490 kr
2 liter Whisky till avec, 230 kr
2 plattor á 18 st, somersby cider, 190 kr.


Idag har jag fått två paket- brudskor och presentkorgar!

Jag hämtade ut två paket idag. Mina skor från footway och presentkorgar från frapp.
Skorna var ok men inte alls som dom glittriga såklart. Men fina :) Om inte dem silviriga jag har beställt från Lightinthebox.com är bra så kommer jag ha dem här.

Vi beställde "brödkorgar" från Rice på frapp.se för att ha som presentkorgar. Brödkorgar kanke låter litet men dem är stora som presentkorgar. Vi får plats med vinflaska och en massa annat. Priset var mycket bra också, 109 kr för 3 stycken!!! Vi hade kollat på samma korgar på en annan sida men dem kostade mycket mer och det var styck pris. Så denna korg kan jag verkligen tipsa om! Synd att man inte kan välja färger bara... Korgen är stabil och inte alls "sladdrig" som jag var rädd för.


Dukar och servetter...

Trodde det skulle vara en lätt punkt på listan. Men icke!
Dukar och servetter har vi grubblat på i en vecka nu. Hur ska vi göra?!
Vi hade budgetera 500 kr. Tänkte vi kunde hitta finare engångsdukar och servetter för det. Tänkte inte mer på det. Sen när vi skulle åka och titta på det så var det MYCKET dyrare än vad vi räknat med. 750 kr plus moms för en rulle dunilin på 25 meter. Det betyder att det är lika dyrt som att hyra linnedukar. Detta betydde också att vi behövde hyra linneservetter vilken kostar nästan lika mycket. Vi hade inte alls tänkt att det skulle kosta 1000 kr mer! Och nu när det är knappt tre månader kvar så vill vi verkligen inte ha några extra utgifter. Så efter en veckas grubblande har vi kommit fram till detta:

Vi kommer ha knoppalakan som dukar med fiberduk (från plantagen lr bauhaus) under.
Vi kommer ev. köpa vita tygservetter på ebay för ca 10 kr st och sen hoppas at vi kan sälja vidare dem efteråt.

För visst bir det bättre med tygdukar ändå? Inte linne men bättre än papper!

Det finns billiga servetter på denna sida men det är lite fel färg för oss. Annars är 15 kr för 6 servetter ett kanonpris!
http://www.viverehome.se/?q=sv/node/1&kat=K%C3%B6k+%26+Matsal


Nu måste jag sälja de silvriga skorna :(

Dem skulle varit perfekt på mitt bröllop men nu hoppas jag att dem ska passa någon annan. Jag tyckte dem var billiga, 27 $, men dem blev dyrare än så. Nu har jag lagt upp dem på bröllopstorget för det priset jag köpte dem för, totalt med frakt och UPS avgifter som moms bla. 420 kr. Jag hoppas verkligen att nån vill köpa dem. Intresserad? Dem är i storlek 36-37.


Brudvals

Éfter en massa googlande så har vi nu några bra låtar att välja på.

Harry Gregson-Williams, John Powell – Fairytale
Norah Jones – Come Away With Me
HOFFMAESTRO – I'm Not Leaving Now
The Prince Of MSK – Bridal Waltz - Original
Twilight Piano Series – Butterfly Waltz - Wedding Processional
One Hour Music – Butterfly Waltz
Enya – Caribbean Blue
Elvis Presley – Can't Help Falling In Love
Seal – Kiss From A Rose
Commodores – Three Times A Lady
Westlife – You Light Up My Life
Etta James – At Last
Enya – Only Time - Original Version
East 17 – Stay Another Day
Willi Boskovsky – An der schönen, blauen Donau - Walzer Op. 314
RIAS Berlin Radio Symphony Orchestra – An der schönen blauen Donau “The Beautiful Blue Danube”

Mina favoriter är Norah Jones, Enya och Etta James. Skulle gärna valsa till East 17 men det är ju ingen riktig vals. Tror jag...

Här är en bra sida på nätet med brudvalser:
http://www.secretweddingsongs.com/bridal-waltz-songs.html


Skor, skor, skor...

Dem här fick jag hem men dem var för små. Och väldigt mycket för små också. Jag beställde dem i stl 38 och deras största stl är 39 så ja tror inte jag kan ha dem alls :( Tycker mycket om skorna så det känns trist.


MEN jag harbeställt ett par från en svensk sida nu och håller tummarna för att dem ska vara bra.
Jag är även intresserad utav dessa:
30 $

20 $

27 $

Alla tre paren är slivrigt glittriga, precis som jag vill ha dem. Men vad sägeni? Ska jag våga beställa? Ska jag beställa alla i stl 39 för säkerhetsskull?


Nybeställda skor!

Skorna jag fått hem hittils har inte varit bra :(
Nu gör jag ett nytt försök.
Jag har beställt dessa från footway.com
http://www.footway.se/camelia-ivory.html

Footway.com har precis som Brandos fri frakt och fri retur.

Jag köpte dessutom en deal för 199 kr som gav mig ett presentkort på 400 kr. Skorna kostade då bara 199+89 kr!
Dealen finns här: http://www.letsdeal.se/r/58630/sverige

 


Nu är det inte ens 3 månader kvar!!!

Tiden går så fort! Underbart!
Fast vi har massor att göra så det är inte så roligt just nu. Tyvärr.

Vi är klara med planerandet av bröllopsresan iaf. Vi har bokat flyg och hotell och hoppas att allt ska flyta på smidigt :)

Näst på tur ska hindersprövning och efternamns ansökan fyllas i!


Mitt paket har fastnat i tullen...

Dem ringde från UPS idag och sa att jag behövde betala 256 kr för moms och avgifter. Och hon ville att jag skulle betala över telefon. Lämna mina kortuppgifter till henne. Hmm... väldigt skumt. Självklart sa jag nej. Får se till att ha kontater hemma när paketet kommer, förhoppningsvis måndag eller tisdag.
Och jag HOPPAS verkligen att skorna ska vara bra. Jag vill så gärna att de ska vara fina och passa. Håll tummarna för mig!

Cupcakeställning fixad!

Jag beställde ställningar i vit kartong på ebay.co.uk och limmade fast silvrigt band längst kanterna. Det blev riktigt bra! Tyvärr så är inte bilderna så bra, allt ser... grått ut. Men ställningen är bara vit.
Skönt at bara kunna kasta dem efteråt också. Och fram tills bröllopet så ligger dem platt i en liten kartong och tar knappt nån plats alls!





Vi köpte två ställningar och dem rymmer ca 40 muffins vardera. Kostade med frakt ca 150 kr.

58 stolsöverdrag är färdigsydda

Fy vad jobbigt det har varit. Jag har suttit vid symaskinen HELA dagen och då sydde jag bara 25 st. Men nu har vi totalt 58 st. Bara fem till ska sys :) Ett litet paket knoppalakan är det enda jag har kvar!

Jag hade en tanke tidigare om att sy servetter också men jag har bestämt mig idag för att hyra lineservetter istället. JAG VILL ALDRIG MER SY, hahaha.

Nu hoppas jag bara att dem ska passa också!


Nu har jag provat skorna från Brandos

Fick idag de fyra par skor som jag beställde på Brandos i början av av veckan.
Tyvärr så var det inga av dem som jag verkligen gillade :( De vita i satin var väl bäst men de var så... konstiga. Märkliga. Inte sköna alls. Gillade även de svarta som kostade 399 kr men dem var inte så sköna tyvärr. Jag hoppas att de silvriga ska sitta bra men jag har inga höga förhoppningar....
Jag får nog leta vidar helt enkelt!

Skor till den stora dagen

Nu när jag har min klänning så kan jag fundera på det här med skor. Jag vill ha ca 7cm klack och de ska vara svarta, lila, vita eller i silver. JAg har även funderat på om jag behöver några skor att ha utomhus. Vi ska iof inte vara te så mycket. Vi fotas i stadshuset när vi vigs och efteråt tar vi limo till lokalen så det blir inte så mycket utomhusvistelse. Blir jobbigt att hålla på och byta kan jag tänka mig men OM det är 20 minus grader så behövs det nog. Jag får lösa det då precis innan helt enkelt, när vi vet hur vädret blir.
Så, nu har jag funderat över skor jag kan ha på festen.

Dessa har jag beställt på http://www.lightinthebox.com/ och dem kostade bara 27 $


Dem här beställde jag på https://www.brandos.se/
899 kr

399 kr





499 kr

799 kr


En del kanske tycker att man absolut inte ska ha svarta skor men nu har vi ju svart som en av "våra" färger så jag tror det kommer bli fint!
Många vanliga brudskor är ivory färgade och det vill jag INTE ha så det är lite svårt att hitta dem perfekta. Jag hoppas att något par av dessa ska passa!



JAG ÄLSKAR MIN NYA BRUDKLÄNNING!

I fredags fick jag brudklänningen som jag beställt från Kina. Den slank igenom tullen och DHL leverarade den hem till mig utan att ta betalt för moms m.m.
Jag kunnde inte vänta på att sambon skulle komma hem utan trixade i mig den helt själv. Det var inte lätta att snöra den i ryggen men det gick, efter ca 45 minuter. Jag var helt svettig när han kom hem, haha, och jätte snygg! Det var självklart att jag skulle ha den här klänningen istället för min mammas. Jag vill så gärna ha en vit klänning också :) Jag är hur som helt JÄTTENÖJD med klänningen.
Jag beställde den på http://www.wholesale-weddingdress.com/ och tillsammans med frakten kostade den ca 1100 kr.



På bilden ser det nästan ut som om tyget glittarar men det gör det inte.


RSS 2.0