Jag har köpt 61 ljuslyktor!

I fredags var jag och en vän runt i stan och spontangick i butiker när vi kom in på IN & FINN och jag hittade ljuslyktorna till vår bröllopsmiddag & fest! Detta var ett riktigt fynd eftersom de bara kostade 5 respektive 10 kr styck! Mycket billigt tycker jag. Jag älskar IN & FINN och vi har fyndat mycket där förut, tex de svarta stenarna som vi ska ha som bordsplacering. De kostade bara 10 kr/påsen!
Jag har kikat runt lite på ljuslyktor men kännt att det skulle bli så dyrt. Har sett fina som kostat runt 30 kr men det känns dumt att lägga 1000 kr på lyktor... Började då göra egna lyktor av syltburkar, har gått jättebra men det är mycket jobb. Så nu har jag sparat mig både tid och pengar. Men jag kommer nog använda mig av de syltburkslyktor jag redan gjort och dekorera resten av lokalen.
Vi köpte 31 gröna lyktor för 5 kr/st och 30 lila lyktor i 2 olika nyanser och modeller för 10 kr st. Då blir det ca 5 lyktor på varje bord (6 pers) och det blir nog lagom. Det kommer vara varmt i lokalen eftersom den har golvvärme bla. så ljuslyktorna är bara för dekoration och inte för att hålla värmen.



De lyktorna som står i kartongerna ser man bara hälften av nu men de syns kanske bättre på provdukningsbilden som jag kommer att lägga upp snart!



Och här är en bild på mina egengjorda ljuslyktor. Färgerna är inte riktigt rätt, sidenbandet ser lite vinrött ut men det är i själva verket plommon lila.


Hemma väntade tre paket!

Efter en vecka i sälen så såg jag verkligen fram emot att komma hem. Till mina paket som jag visste skulle ligga och vänta på mig.
Jag fick bla. mina stolsrosetter.
Lokalen vi ska hyra har jättefula bruna plaststolar och jag sy överdrag till dom. Överdraget kommer bara täcka ryggstödet, det viktigaste att täcka. Och för att göra det snyggt och ge det den rätta bröllopskänslan så kommer vi ha dessa rosetter i silvrig organza.
På bilden så har jag knytit runt en barstol, så det ser lite konstigt ut men ger ändå en rättvis bild.
Rosetterna är köpa på ebay.com för ca 350 kr ink. frakt!!! (100 st)
Är någon intresserad av att hitta dessa fynd på ebay så säg till, då ordnar jag en länk.



Ps. I de andra paketen fanns pärlor som jag ska ha till servettringarna, riktiga fynd de också

Hemma från semestern

Vi har precis tillbringat en vecka i sälen med snowboard och aftesrki, underbart! Jag kan verkligen rekomendera vecka 15 för då är det så lite folk, inga köer i liftarna eller så. Och stugan var mycket billigare än övriga veckor. Sen så hade vi underbart vårväder också, 15 grader och sol vissa dagar.

MEN...

Vi åkte upp med vänner, ett annat par, och dom tjafsade konstant! Hela tiden! Om allt!
Vi tittade bara på varandra och tänkte "vi ska aldrig bli som dem"
Jag tycker det är så himla tråkigt och när det är ens vänner så känns det ju ännu mer. Vi försökte prata lite med dem men de verkade inställda på att "det är så här vi har det, det bara är så"
Sorligt.
Jag skulle aldrig se en framtid med någon som jag tjafsar med konstant om allt och ingenting...

OCH...

Jag är så GLAAAAD för det som jag och min blivande man har. Vi tjafsar aldrig om skitsaker. Vi är raka och ärliga, på ett respektfullt och trevligt sätt. Önskar alla kunde ha det så.


Jag vill boka tid i stadshuset NU!

Ända sedan vi bestämde att vi skulle gifta oss i stadshuset så har jag försökt boka en tid. Innan årskiftet så fanns det bara tider fram till dec 2011 så jag tänkte att de skulle släppa nya tider i januari... Men icke sa nicke. Har kollat flera gånger i månaden sedan dess och man kan fortfarande bara boka fram till dec 2011! Jag mailade dem och frågade när de nya tiderna skulle komma och fick svaret "nån gång i vår". GAAAAAHHHH jag vill ju boka min tid nu! För TÄNK om nån annan hinner före och bokar den tiden vi vill ha, vilken katastrof... ;)
Jaja, får väl gå in och kolla igen så fort det blivit maj och hoppas hoppas HOPPAS att man kan boka för januari 2012 då!
Håll tummarna för mig!



I've got mail!

Äntligen har tre efterlängtade paket kommit!
Jag har beställt band på ebay som jag ska ha till inbjudningskort och festprogram. Ett riktigt fynd, är jättenöjd!
Kan berätta att tex det smala silverbandet köpte jag liknande av på panduro för 6 kr metern... Detta är ca 200 meter och jag tror jag betalade runt en hundring! Samma visa med sidenbandet...



Den här gästboken kommer bli perfekt! Den har färdiga frågor som alla gäster får fylla i om brudparet. Blir inte en massa tråliga "Lycka till i framtiden" så. Den harjag också fyndat faktiskt, på Lycknis. Finns på tex. myheart.se också men kostar nästan 100 kr mer där...




Han friade!


På alla hjärtans dag blev jag överraskad!
När jag kom hem från jobbet så stod han i köket och fixade middagen. På vardagsrumsbordet stod en flaska champagne och chokladdoppade jordgubbar. Det var inte första gången, jag har haft tur med såna här överraskningar förut. Därför anade jag inget...
När förrätten kom in, en toast med räkor m.m., så såg jag inget först men märkte att det var nåt. Tittade noga på min lilla räkmacka och såg då att han satt ringen runt en räka :) Även fast vi bestämt oss långt innan att vi ska gifta oss så gjorde han det ordentligt.
Han friade med en lånering från guldsmeden och vi åkte sedan in tillsammans och valde ringarna. Vad jag förstått så brukar man ha en slät förlovningsring och sedan en lite blingigare vigselring. Men jag var inte alls sugen på någon tråkig ring! Jag vill ju ha den där fina nuuuuu. Tänkte att man behöver ju faktiskt inte ha två ringar. Det räcker väl med en? Så det fick bli så. Vi kommer däremot att gravera in vigseldatumet i ringarna sen när vi gifter oss.
Jag valde en snygg och klassisk ring i guld med en stor diamant i mitten, omgiven av vitt guld och sedan 3 små diamanter på varje sida.
F valde en ring med både vitt och rött guld, skitsnygg, och de matchar!
Titta på bilderna!
Min är den på första blden och hans är den som ligger underst i högen på den andra bilden.
Jag gjorde en bra deal också. Han betalade min ring och jag betalade hans :) Gissa vem som bara behövde betala hälften mot vad den andra fick, hehehe :)

Den här ringen friade han med:


Lite historia...

Ja men hur började allt?!

Jag träffade min blivande för 2,5 år sedan och vi har nu varit tillsammans i 2 år och några månader. Vi gifter oss på vår 3 års dag 14/1 2012.

Jag har inte alltid varit den som vill gifta mig, jag har aldrig velat göra det i mina tidigare förhållanden, men när jag träffade F så kände jag det, att jag vill gifta mig! Detta bottnar i att jag vill bilda familj med honom och ska jag ha barn så ska jag fan vara gift! Hahaha!

(Att gifta sig innan vi bildar familj är en sorts säkerhet såklart och det underlättar ju praktiskt men framförallt så vill jag ha ett å samma efternamn som resten av min blivande familj. Jag har i nuläget 2 efternamn vilket är jobbigt ibland och därför byter jag gärna till min blivandes. Jag vill ju att mina blivande barn ska ha mitt efternamn och han vill ju detsamma och jag VÄGRAR ge mina barn 3 efternamn... Ja, ni försåt nog)

Min blivande var inte så sugen till en början men ville gärna ha barn så han fick ge med sig. Nääää, inte riktigt, men efter ett lite funderande och samtalande om bla. det jag skrivit ovan så ville han också gifta sig.
Men då skulle vi ha ett litet bröllop, bara för oss, på en strand nånstans lååångt borta.

Vi bestämde datum och eftersom vi ville till en strand nånstans i asien så passade ju VÅR DAG alldeles utmärkt. Det här var ungefär 1,5 år innan så vi kände ingen stress alls. Vi nämnde det för våra föräldrar som nog tll en början tog det med en nypa salt eftersom vi inte ens förlovat oss då. Men efter ett samtal med min kära mor så tänkte vi att vi kanske skulle gifta oss i Sverige ändå, och sen dra raka vägen till asien. Vi hade ju tänkt att våra föräldrar och vänner skulle få komma till den där stranden, om dom nu ville, men inte tänkt så mycket längre.
Mamma nämner att barnen går i skolan (jag har fem småsyskon) och inte kan ta ledigt hur som helst, speciellt inte direkt efter jullovet. Detta gäller ju även henne och alla andra som jobbar... Då fick jag lite dåligt samvete, vill ju inte krångla till det för alla andra och jag och min blivande bestämde gemensamt att vi skulle ha ett litet bröllop här hemma och sen åka iväg.

Den lilla festen vi ska ha blev sakta men säkert större. Man vill ju bjuda så många! Och kostnaderna vi hade räknat med blev större och större.
Lite mer än 1 år innan bröllopet så hade vi bestämt oss i allafall.
-Vigsel i stadshuset i Stockholm med endast familjen närvarande.
-Bröllopsfest efteråt för familj och vänner.
-60 gäster.
-Vi ska göra så mycket som möjligt själva och hålla kostnaderna nere (tex ordna maten själv; buffé)
-2 månaders smekmånadsresa i asien

RSS 2.0