Nu är våra inbjudningskort klara! BILDER

Vi är äntligen klara med 43 inbjudningskort. Så här gjorde vi dom..

Du behöver:




 

Först skar jag till det svarta pappret till en fyrkant. Eftersom det var 21 cm på kortsidan så fick det bli 21 cm även på "längden"



Sen klippte jag till en liten trekant i mitten av varje sida. Jag klippte alltså mellan 10 och 11 på linjalen





Sen är det bara att vika in kanterna. Här gäller detatt vara noga med vikandet så att de blir perfek!



Vi skar lagom långa skåror till sidenbandet. Är de för långt in så kommer bandet förstöra pappret som ska ligga i och är snittet för långt ut är det riks att det går sönder så skär nogrannt.



Jag klippte sidenbandet i ca 60 cm långa remsor. Innan vi trädde in dem så eldade vi på kanterna så de inte fransar upp sig.



Vi ska ha ett lila skimmrande papper inuti med information på båda sidor. Det ska vi skriva ut på skrivaren hemma.








Tillbaka från Puttgarden, Tyskland!

Min stackars älskling har kört över 200 mil medans jag suttit brevid och ätit godis :)

I tyskland var det full rulle! Vi åkte först till Calle som ligger ca 10 minuter från Puttgarden. Där köpte vi det mesta och vi hade innan kollat upp allt på deras hemsida. Tyvärr så fanns inte allt vi ville ha :( Så vi var tvungna att åka till Bordeshop också.

Mina tips till dig som åker till Tyskland.
- På Bordershopen behövs mynt till kundvagnarna, 1 euro.
- Kolla kvittot ordentligt direkt. Vi missade det tyvärr och det hade blivit fel...
- Kolla upp lite innan på nätet men ha flera olika förslag så du har en backup om något är slut.
- På Calle kan du psrovsmaka alla bag in box viner
- Kolla datum på allt du köper
- Tänk på vikten. På Calle.dk står det vad allt väger, då kan du lätt planera innan hur mycket ni kan köpa.

Problem med bilder...

Eftersom jag flyttat denna blogg från en annan sida så blev de ju såklart problem med alla bilder. Jag ska lägga upp alla igen men ska resa bort imorgon så det får bi nästa helg. Sorry!


Bag in box eller ej? HJÄLP!

Vi ska ju till Tyskland snart och försöker skissa på en inköpslista. Först tänkte vi köpa flaskviner men det är enkalre och billigare att köpa boxviner eftersom de väger mindre så det lutar åt det.
Men nu har det slagit oss att boxviner har kort hållbarhet!

Systembolagets rekommendationer när det gäller hållbarheten för en oöppnad box med rött vin är ca 10 månader från tappdatumet, för vitt/rosé vin är det ca 8 månaders hållbarhet. När du har öppnat en box med rött vin kan den hålla så länge som 6 veckor om den förvaras i kylskåp. För ett vitt/rosé vin är siffran något lägre 3-4 veckor. Om boxen förvaras i rumstemperatur blir hållbarheten hälften så lång. Drycken kommer också att förlora i smak beroende på hur mycket som är kvar i boxen, ju mindre dryck - desto kortare hållbarhet.

Vi har lite mindre än 6 månader kvar och har tänk förvara alkoholen i källaren där det är svalt. Tror ni det håller eller kommer smaken förämras?

Vi tänkte även köpa gin och vodka på bag in box. Någon som vet hur lång hållbarhet de har oöppnade?

Genom att köpa boxvin istället för flaskvin när det endast gäller det vita vinet så skulle vi tjäna 10 kg och ca 200 kr. Pengarna är mindre viktiga men eftersom vi har en liten bil så får vi inte ha så mycket lastvikt och vi vill ju få med oss ganska mycket...


Planerar shoppingen i Tyskland

Näsa vecka vid den här tiden så kommer vi vara i Tyskland och handla all alkohol till vår fest. Vi har planerat att åka till Calle.dk i Burg (vid Puttgarden)
Jag har kollat deras hemsida på viner och de har så mycket jag aldrig har hört talas om och det står inte så mycket om dem.

Är det någn som handlat där? Finns det information om vinerna precis som på systembolaget? Jag vill ju veta om de är söta eller torra och gärna vad de passar till.

Eftersom vi har Italienskt tema så vill vi ha Italienska viner men det är forfarande väldigt mycket att välja på.
Vi kommer även köpa öl, cider och sprit. Vi vill ha vin på flaska men kommer nog att köpa spriten på bag in box! 3 liter vodka BiB kostar 197 kr. 3 liter gin BiB kostar 232 kr. Sjuka priser.... Men vi tackar nog mest för att BiB inte väger så mycket. Vår bil får ta 460 kg och minus vår vikt och annan last så räknar vi med 300 kg.

Så här planerar vi:
12 flaskor Prosecco, 174 kr. 16 kg.
12 flaskor Lambrusco, 198 kr. 16 kg.
10 plattor öl, 610 kr. 86 kg.
2 liter whisky, 298 kr. 3,5 kg.
3 liter vodka BiB 197 kr. 3,5 kg.
3 litr gin BiB 232 kr. 3,5 kg.
2 plattor cider, 274 kr. 17,5 kg.
30 flaskor rött vin, 995 kr. 39 kg.
18 plaskor vitt vin 597 kr. 23,5 kg.
Totalt ca 210 kg tror jag...

Eventuellt köper vi mer vi mer vitt vin eftersom vi planerar att ha en huvudrätt med fisk.
Vi kommer även köpa lite att fylla på barskåpet med här hemma.


Välkommen hit!

Den här bloggen är flyttad från en annan sida. Jag har skrivit sedan i april och lägger upp alla gamla inlägg sedan dess innan jag börjar fylla på med nytt!

Pysselkväll!

Igår började vi göra våra inbjudningskort och vi har nju gjort hälften av dem, har bara 20 st kvar... Men vad vi ska skriva i dem har vi inte bestämt oss för än men vi har ett tag på oss. Vi planerar att skicka ut dem i september. Jag ska lägga upp lite bilder snart!

6 MÅNADER KVAR!!!

Idag är det bara sex månader kvar till bröllopet. Vid den här tiden om sex månader så är jag gift. FAN VAD JAG LÄNGTAR!!!!


Nu måste jag sälja vigselringen :(

Nu har provat ringen jag köpte på auktion säkert hundra gånger med min förlovningsring och det känns tyvärr inte så bra så nu måste jag sälja den och leta vidare efter min drömring... Wish me luck!

Helt slut efter gårdagens möhippa!

Igår var det dags för en väns möhippa.
Klockan började ringa 7.00 på morgonen och jag var iväg 8.30. Kl 9.00 mötte jag upp de andra tjejerna i Kista centrum där vi skulle kidnappa den blivande bruden. Hon blev så överraskad! Eftersom hon skulle jobba hela helgen (trodde hon) så var hon säker på att möhippan skulle vara nästa helg, men icke sa nicke!
Hon fick byta om och bli sminkad innan vi drog in mot stan och rålis för lunch och presentöppning. Alla hade en present till henne som skulle symbolisera något mellan dem och det roliga var att hon inte visste vem de var ifrån utan fick gissa. Tyvärr så hade hon lite svårt att gissa rätt, haha, men efter en omtumlande start på dagen så är det inte så svårt att förstå.
Kl. 12 var vi på plats på Famestudios för att spela in en musikvideo, det var riktigt kul och något jag rekomenderar! Vi fick låten med oss på CD direkt och videon är klar i god tid till bröllopet. Efter detta var det uppdragsdags på väg till nästa ställe. Den blivande stackars bruden fick samla in pengar till kvällens drinkar genom att sälja en "mustitt"! En av tärnorna hade sytt ett par specialtrosor hon hade under kjolen och ni kan ju gissa hur de föreställde. Mustitt för 10 kr inbringade ca 400 kr! Hade hon tagit kort så hade hon fått in myyycket mer. Lite tråkigt. Många tyckte ju det verkade jättekul men hade inga kontanter på sig. Tänk på det nästa gång ni är ute på stan, se till att ha lite kontanter på dig om något kul skulle dyka upp, hahaha :)
Nästa anhalt var Poledancing! Vägen dit var lång och varm så vi var helt slut när vi kom fram och tyvärr var lokalen som en liten bastu. Det är INTE lätt att svinga sig runt en stång med svettiga händer! Jag har faktiskt dansat lite poledance förut och såg fram emot detta så det var ju lite synd. Kunde ju inte visa upp något häftigt alls, jag bara gled. Visst kunde vi dansa lite ändå, de andra hade ju aldrig dansat förut så koreagrafin var relativt enkel.
Duschen efteråt var det bästa på hela dagen, haha!
Redan några timmar senare började alla blåmärken synas :( Tyvärr så får man otäcka blåmärken efter allt klängadepå stången, på överarmarna och på insidan av benen. Jag halkade ner på knät också så jag har det största blåärket där. Det + ont i hela kroppen + bakis gör denna söndag till den värsta på länge...
Efter dansen var det middagsdags och vi hade bokat bord på ett lite finare pizzaställe. Efter det åkte vi hem till en av tjejerna där vi förfestade lite mer och fixade i ordning oss för utekvällen på Golden Hits!

RSS 2.0