Bag in box eller ej? HJÄLP!

Vi ska ju till Tyskland snart och försöker skissa på en inköpslista. Först tänkte vi köpa flaskviner men det är enkalre och billigare att köpa boxviner eftersom de väger mindre så det lutar åt det.
Men nu har det slagit oss att boxviner har kort hållbarhet!

Systembolagets rekommendationer när det gäller hållbarheten för en oöppnad box med rött vin är ca 10 månader från tappdatumet, för vitt/rosé vin är det ca 8 månaders hållbarhet. När du har öppnat en box med rött vin kan den hålla så länge som 6 veckor om den förvaras i kylskåp. För ett vitt/rosé vin är siffran något lägre 3-4 veckor. Om boxen förvaras i rumstemperatur blir hållbarheten hälften så lång. Drycken kommer också att förlora i smak beroende på hur mycket som är kvar i boxen, ju mindre dryck - desto kortare hållbarhet.

Vi har lite mindre än 6 månader kvar och har tänk förvara alkoholen i källaren där det är svalt. Tror ni det håller eller kommer smaken förämras?

Vi tänkte även köpa gin och vodka på bag in box. Någon som vet hur lång hållbarhet de har oöppnade?

Genom att köpa boxvin istället för flaskvin när det endast gäller det vita vinet så skulle vi tjäna 10 kg och ca 200 kr. Pengarna är mindre viktiga men eftersom vi har en liten bil så får vi inte ha så mycket lastvikt och vi vill ju få med oss ganska mycket...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0