Nu har jag bestämt mig! Här är mina brudskor och min brudväska!

Inte något typsikt vitt eller ivory :) Vi har ju ett vinterbröllop med silver som en av temafärgerna så jag tror detta kommer bli grymt snyggt med min brudklänning!


CUPCAKES!



Vi provbakade dem inför min brors födelsedag i lördags. Gjorde allt dagen innan, precis som vi kommer gör inför bröllopet. Vi har lila och svarta formar och glasyren är färgad lila. Snöflingorna har vi gjort själva av flowerpaste, tog flera timmar!!! Sen lite ätbart glitter på det. MUMS!

Receptet på muffinsen:

12 muffins
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200g blåbär

1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Smält smöret, häll i mjölk.
3. Rör ner vätskan i äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll ned i bunken.
5. Blanda i bären.
6. Grädda i ca 18 min 210°C.


Glasyr:
250g vit choklad
250g philadelphiaost
3 krm blå karamellfärg och 6 krm röd karamellfärg

Smält chokladen, rör i osten och låt stelna. Spritsa eller bred ut den på muffinsen.


Pesentkorgar!

Nu är våra presentkorgar klara, så här blev det:



Vi har fyllt dem med vin, vinstoppare/kapsylöppnare, te, choklad, biscotti, pasta, kryddkvarn med medelshavskryddor och marmelad. Vi ska slå in dem i cellofan sen, kommer bli jättefint! Hoppas jag... :)


OJ vad mycket det är just nu....

Nu är börjar det bli stressigt. 2 månader kvar idag! Och vi har mycket kvar att göra/färdigställa/planera. Jag vil gärna blogga om allt men det hinns inte med. Jag ska ladda över lite bilder till datorn nu så att jag kan uppdatera lite!

Jag hoppas att ni alla skickat in hindersprövningen nu.
Jag och min blivande har gjort en rejäl tabbe! Gick in på Stockholms stadshus vigselsida förra söndagen och läste att hindersprövningsintyget ska vara dem tillhanda minst 9 veckor före vigseln, annars avbokas tiden. Den skulle alltså vara inne i fredags!!! Och vi har inte ens skickat in den. Jag har gjort en namnändring som jag har väntat på svar ifrån och hade inte en tanke på att det var så bråttom. Fy fan vilken panikångest jag hade. Vår dag och tid betyder ALLT för oss. Om dem nu avbokar vår tid 14/1 så kan vi inte få en ny förens i slutet av februari.
På måndagen kl 8 öppnade skatteverkets växel och efter lite mer tårar åkte blivande iväg till deras kontor i Stockholm för att lämna hindersprövningen där och be dem skynda på ärendet. Enligt växeln är det helt upp till handläggaren så det kan gå hur som helst. En hindersprövning tar ju minst en vecka att få klar! Väntade en helt timme tills vigseltjänsten öppnade och förväntade mig det värsta. Men dem var väldigt tillmötesgående och gav oss till 10/12 av skicka in papprena. Idag ringde skatteverket och berättade av hindersprövningen var klar och att dem skickat den hem till oss! Så himla skönt att det inte tog 6 veckor, som det tar för de flesta..
Posta den där hindersprövningen om ni inte gjort det redan!

Provbakningsdag!

dag ska jag göra flowerpaste! Med flowerpasten ska vi sedan göra snöflingor om vi ska dekorera våra cupcakes med. Hoppas att det går bra, jag har aldrig gjort något liknande. Jag ska ge mig på detta recept:

5 tsk kallt vatten
2 tsk gelantinpulver
500 g siktat florsocker
3 tsk gum tragacanth/cmc
2 tsk vit sirap
3 tsk olja
1 äggvita

1. Blanda gelantin och vatten och låt stå i 30 minuter.
2. Sikta och blanda ihop florsocker och cmc i köksmaskinbunke.
3. Smält gelantinet och blanda i olja och sirap.
4. Häll ner blandningen och äggvitan i bunken och kör en stund tills massan är vit och "stringy".
5. Massan är vid det här laget ganska smulig och man får knåda en stund på bordet för att få ihop den till en sammanhängande klump.
6. Dela upp i mindre bitar och packa in den riktigt ordentligt.
7. Låt vila över natten innan du använder den.


Vi ska även provgöra chokladmoussen som vi ska till dessert. Den har tre ingredienser. Mörk choklad, vanlijsocker och vispgrädde. Hoppas det blir så perfekt bara som vi vill ha den.

Wish me luck!

RSS 2.0