Bröllop i helgen igen!

På lördag ska vi på bröllop igen. Ska bli jättetrevligt! Fick ganska mycket inspiration på det vi var på i lördags och även en del tankar om vad jag inte ska göra... Men vill inte sätta några planer i verket än, kanske ändrar mig efter helgen.
Självklart ska jag inte kopiera nåt, så ni inte tror det.
Blev himla sugen på att göra våra festprogram men dem måste jag ju vänta med. Har planerat att göra dem så fort osat gått ut.

Nu ska vi snart skicka ut inbjudningarna...

Vi ska alltså bestämma vilka vi ska bjuda på bröllopet. Jobbigt! Vi har en del frågetecken som vi måste fundera på. Vänner som är på gränsen. Vore enkelt om vi bara kunde stryka dem eftersom dem inte är de närmasta vännerna MEN vi har så stor släkt och vill gärna ha ca hälften släkt och hälften vänner. Kanske låter dumt men vi vill ju ha en rolig fest. Hoppas de närmsta veckorna kan göra oss klokare. I september ska inbjudningarna skickas.

Nu blir det bröllop!

Idag ska vi gå på bröllop!
Min barndomskompis gifter sig idag och vi ska åka hemifrån om ett par timmar, vid 13 tiden. Jag måste köpa strumpbyxor på vägen också... Får inte glömmas!
Jag köpte en klänning till bröllopet i Italien i början av juni som jag längtat efter att ha på mig! Nya skor köpte jag på REA

De ska få pengar i present, precis som de önskat sig. 500 kr blev det och jag hoppas dem blir glada för det. Jag ska tejpa in sedlarna i kortet nu. Men vad skriver man? Till brudparets resa! Lycka till i det gifta livet!


Förra helgens möhippa!

Förra lördagen vid den här tiden var möhippan igång! Jag hade gått upp 6 på morgonen för att möta upp de andra 8.15. Bruden var iväg lurad så att vi i lugn och ro kunde smyga upp i hennes lägenhet och duka fram champagnefrukosten. Tidigare hade det nämligen plingat på brudens dörr och på andra sidan stod en snubbe i borat mankini, hahaha. Han gav henne fotbollskläder och en vattenflaska med öl och tog med henne till torget. Hon fick inte ta med sig något annat. Typiskt att det skulle ösregna denna dag... Efter ett tag sa han att det tyvärr inte skulle bli nån möhippa idag och de går tillsammans tillbaka mot lägenheten. Vi ser bruden komma och hon ser inte så värst glad ut. Vi hoppades att hon inte skulle bli sjuk nu, 2 veckor innan bröllopet...
När hon kommer in ropar vi SURPRISE och äntligen så ser hon glad ut! Vi dricker skumpa och äter frukost och bruden får veta att temat för hennes möhippa är SVENSEXA! Alla får dra ett band ur en påse och banden finns i fyra färger = fyra lag. På varje band står också ett killnamn, namnet för dagen alltså. Jag hamnade i röda laget och hette Sverker. Hahahaha. Mina lagpolare hette Bengan, Svenne och Stig.
Bruden fick presenterna som vi köpt. Nu skulle hon gissa vem som gett dem och hon fick poäng för varje rätt svar så hon kunde inte chansa. Vissa var självklara och andra lite krångligare. Hon gissade rätt på min present iaf :)
Sedan var det dags att åka. Tv minibussar väntade på oss och jag hoppade in i den där "Borat" körde. Han körde oss i sin mankini hela vägen till Norrtälje där vi skulle tillbringa dagen på en av tjejernas landställe. Vi körde sexkamp, grillade lunch och hade väldigt mysigt. Vi fixade iordning oss innan vi åkte tillbaka mot stan för att käka middag på restaurang och sedan gå ut på stan. Bruden hade ett band där det stod "Blivande fru ......." och sina egna kläder på sig. Inget pinsamt. Inget pinsamt knappt under hela dagen. Jag tycker de ordnat möhippan så bra och efter bruden som inte ville skämma ut sig. Hoppas mina kompisar kan göra detsamma för mig :)


Nu är vigselringen köpt!

I torsdags så åkte jag och min blivande in till Kaplans auktioner vid stureplan. Hade kollat ut 7 olika ringar som jag ville prova. Det blev denna:

Smycken, Alliansring
ALLIANSRING, 18K vitguld, 10 briljanter ca 0,20 ctv (enl gravyr), ca TW/VS, stl 17,75 mm, tillv i Malmö 1972.
Pris 2 640 kr
--------------------------
Jag har ju varit på jakt efter en ring som är lika hög som min förlovningsring, som är 1,55 mm hög. Den här är 1,57 mm hög :) I min förlovningsring harjag 6 diamanter som är 0,02 ct och enligt gravyren i denna ring så är det 10 st 0,02 diamanter. Men de ser större ut än dem jag har i förlovningsringen. Men det klagar jag inte på!




Nu ska ringen bara lämnas in och bli förminskad, rhodineras och graverad och det blir nog innan bröllopet.


Spara spara spara...

Nu är det tufft att spara. Det händer saker hela tiden som gör att jag måste nalla på sparkontot. Och det är bara 5 löner kvar att spara från. Nån som vill skänka mig några tusen, typ tio? ;)

Det blev inga cellofankuvert :(

Efter mycket om och men så har det visat sig att våra kort är för små för cellofankuvert. Vi har gjort korten av a4 papper och det är tydligen inte rätt, haha. Våra kort är ca 14x14 cm och då ville vi ha 15x15 cm stora kuvert. Men kuverten görs i 16x16 cm för att passa kort som är 15x15 cm. Så när jag beställde 15x15 kuvert så fick jag 16x16kuvert... 15x15 syftade tydligen på hur stort kortet inuti kan vara... Så jag fick skicka tillbaka alla cellofankuvert.
Det får bli vita kuvert istället, som vi tänkt från början :)

Bröllopspresent? Vin som kan lagras!

En rolig present kan ju vara att man ger bort vackra rödvinsglas och vin som brudparet kan spara och dricka på tex. sin 5 åriga bröllopsdag! Självklart är det bästa att lagra det i en vinkyl eller vinkällare men det har långt ifrån alla. Systembolaget sa att man kan lagra vinet längst ner i en mörk garderob "gärna mot en vägg mot norr om du bor i lägenhet" eller i en sval källare. "Viner som tillhör kategorin "strama & nyanserade" brukar oftast vara lagringsdugliga. Vinet håller bäst om det får vara i jämn sval temperatur och i mörker. Idealiskt är 10-13 grader under så lång tid som tio år, men acceptablet är i intervallet ca 8-16."
Tänk på att vinet ska ligga ner så att korken hålls fuktig.
På systembolagets hemsida kan man se under vinerna (under "visa mer information om drycken") om de vinner på lagring eller ej.
Det finns lagringsbara viner från en hundring och uppåt så det behöver inte bli dyrt!
Tips:

http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=3843&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&filters=searchquery%2c&artikelId=367969&varuNr=3843&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsearchquery%3d3843%26sortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dsearchquery%252c

På Tasteline finns även lite information för "hemmalagrare"
http://www.tasteline.com/dryck/vin/dolks-vinkronika/Jens-Dolks-vinskola-Vinproffs-pa-nolltid/Konsten-att-lagra-vin/


Starka vigselringskandidater. Vad tycker ni?

På auktion, 1920 kr.
ALLIANSRING, 18K vitguld, 15 åttkantslipade diamanter ca 0,29 ctv (enl gravyr), ca W/VS (1 dia mindre skadad), stl 19,75 mm, vikt 2,9 g, gravyr.



Ny, från diamondcenter.net, 4470 kr
Metall: vitguld 14k (0,585)
Stenarnas beskrivning:
Diamanter - 13st.
Vikt - 0,39ct
Färg - I/J
Renhetsgrad - Si
Form av slipning - briljant
Varans cirkavikt: 2,3g

Nytt klocklag för vigseln. Tredje gången gillt?

Nu har vi ändrat klockslaget för vigseln IGEN. Har insett att vi lagt allt väldigt sent och ville flytta fram allt en timme. Men det var ju inte så lätt. Ville boka 16.00 men bara 15.40 och 16.20 fanns. Det fick bli 16.20. Inte så stor skillnad men det gör lite iaf :)
Så här tänker vi:
Vigsel 16.20
Fotografering 16.20-17.20
Limo till lokalen 17.20-18.00
Gästerna kommer 17.30
Vi kommer 18.00
Skålar
Vi sätter oss till bords för förrätt 19.00
Varmrätt 20.00
Dessert 21.30
Klara 22.30
Cupcakes + kaffe & avec 23.00
Vickning 01.00
Hemgång 04.00(???)

HJÄLP! Vad ger man i present?

Ska bli jättekul att gå på bröllop! Vi har två stycken framför oss, båda brudarna är vänner till mig men inte jättenära vänner.
Men vad ska man ge i present? Och hur mycket?
Vi sparar SÅ MYCKET PENGAR själva till bröllop, resa och bostad och lever väldigt knapert just nu, allt går till bröllopskontot. Det var tufft bara att ställa upp på möhipporna.
Båda har önskat sig bidrag till bröllopsresan. Men den ena har även önskat sig lite annat och vi bokade genast på hennes önskelista till ett värde av ca 350 kr. Jag skulle gärna nöja mig med det + en grej till för ca 150 kr och sedan ge brud nr 2, 500 kr som bidrag till bröllopsresan. Alltså presenter för ca 500 kr var. Är det för lite? Jag vet att det är det men dem kanske förstår? Jag gissar att de lägger ut ca 2-3000 tusen för oss. Räknar dom med att få samma tillbaka?
HJÄLP DET HÄR ÄR SÅ SVÅRT!

Angående stolsrosetterna

Fick en fråga om stolsrosetterna jag köpt och ska väl försöka svara så bra jag kan.

Gå in på ebay.com och sök något i stil med: 100 Wedding Party Banquet Chair Organza Sash Bow.
Jag har köpt rosetterna från denna säljare: http://myworld.ebay.com/lingsupplies/
De kostade 45 dollar plus frakt. Vi kan avrunda det till 300 kr. Frakt 15 dollar. Avrundar det till 100 kr = 4 kr/st.
Men du kan säkert hitta billigare om du söker. Tänk på att köpa av en top-rated seller, för att vara på den säkra sidan. Du kan bli tvungen att betala moms men inte tull om du handlar för under 1200 kr eller nåt sånt (kommer inte ihåg summan) Momsen är 25 %. Men oftast skickar de i Asien som "gift" och då behöver du inte betala nåt. Beställer du från tex. USA så är det kanske ett företag som säljer på ebay och de skickar det som en köpt vara = du får betala moms när du hämtar ut paketet på postkontoret.
(Nu talar jag bara om mig själv och mina erfarenheter, så du tänker på det, har hört dem som köpt från asien och betalat moms m.m.)
Jag kommer att sälja mina lila stolsrosetter sen. Även de silvriga, men inte förens efter bröllopet.
Jag har inte provat att stryka dem ännu men antar att det inte ska vara några problem.

Lycka till!

Nu är vi klara med vad vi ska skriva i inbjudan!




Ett perfekt förhållande!?

Jag tycker att jag har ett perfekt förhållande och det stör MÅNGA.

Det kan komma på tal när jag hör typ "han/hon gör si eller så men vadå, alla är väl inte perfekta..." eller liknande.

Alla förhållanden är olika, vissa bråkar mer och vissa mindre. Jag dömer inte ut ett förhållande för att dom bråkar så länge de inte mår dåligt över det. Vissa mår ju bättre av att gräla av sig lite. Andra kanske inte bråkar så mycket men de kan ha andra problem eller kanske sopar problemen under mattan.

Men bara för att ja påstår mig ha ett perfekt förhållande så betyder inte det att vi inte bråkar. Det jag menar är att vi är perfekta för varandra, vi kompleterar varandra, vi växer av våra bråk och tjafs, vi respekterar varandra och våra olika egenskaper. Jag vill bara understryka att jag tycker att jag har ett perfekt förhållande utifrån våra villkor. För vem tror att det finns ett förhållande som är perfekta enligt alla.

En av de anledningar som gör vårt förhållande perfekt:
Vi kan gå ut och festa/dricka tillsammans utan att tjafsa!
Tyvärr så vet jag att alla inte kan det och förmodligen så har dem hittat andra former för sitt festande för att få det funka kanske...
Jag och min blivande man har många gemensamma kompisar tillsammans och det blir en del utgångar/fester emellanåt och vi går alltid tillsammans. Hade vi tjafsat efter ett par öl så hade det inte funkat tyvärr.

Självklart finns miljoner andra bra saker också :)

Jag önskar alla där ute många, långa fina förhållanden <3


Nu har jag äntligen beställt cellofankuverten!

Kikat runt på nätet i några dagar nu men inte hittat några som passar eftersom vår kort är 1 cm mindre är "normalt" Ett för stort genomskinligt kuvert ser ju bara konstigt ut men förhoppningsvis ska dessa som är 15x15 cm passa! Korten är nämligen 14,5x14,5 cm. (16x16 cm verkar vara "normalstorleken" på cellofankuvert)

Nu kan jag släppa ännu en grej....

Vi kommer ordna maten själva men någon ska ju lägga upp den på tallrikar. Tänkte föst att serveringspersonalen kan göra det men de är ju "serveingspersonal". Pratade idag med en gammal kompis som jag pluggade med när jag gick på restaurangskola. Han var bäst i klassen. Han var den första jag kom att tänka på som jag skulle kunna lämna över detta till. Man vill ju att det ska bli perfekt! :) Han tackade ja iaf, jätteskönt. Sa att han skulle få betalt men att vi kör budgetbröllopstylen av en anledning, har inte massa pengar att slösa. Men 100 kr timmen borde väl vara rimligt?


Nu har jag hittat en vigselring!

Nästan iaf... Jag har hittat ett företag som kan göra den åt mig till ett vettigt pris.
www.ringbutiken.se så säljer de dessa två ringar och jag vill ha en blandnig av dem. Jag vill att den ska vara lika hög som den till höger (1,5 mm) men lika smal som den till vänster (2 mm). Ringen är i vitguld med 15 st små diamanter.

Varför cellofankuvert?

Fick en fråga varför jag inte ville ha vanliga kuvert.
Jag hade tänk ha det från början faktiskt men eftersom mina kort är som luver i sig med ett fint sidenband runt så tänkte vi att det vore häftigt om man såg det genom kuvertet. Vi ska tsta oss se vilket som blir bäst!
Jag kommer att göra egna fyrkantiga kuvert sen utan 15 kuvert, det spara vi mycket pengar på! Dessa kuvert ska vi ha till tackkorten så dem ska jag göra ändå. Lägger upp bilder när det är gjort! Och självklart lägger jag upp bilder på hur det le med cellofan kuverten.

Cellofankuvert!

Jag fick ett tips på sajten Bröllopstorget om att skicka mina inbjudningskort i cellofanpåsar/kuvert och jag trodde först att det skulle vara svindyrt men det verkar det inte vara :) På länken nedan säljs de för 1 kr/st. Jag ska kika runt lite till på nätet om de finns billigare nånstans. Ebay kanske?

http://scrapbooking4you.se/product_info.php/products_id/769?osCsid=41788525463b4c5e6b38e93c79ed210a


Tull och moms... suck

Tycker det är himla tråkigt det här med att betala extra avgifter när man handlar något på nätet utanför EU. Jag har faktiskt lyckats slippa med nu är jag ute efter linneservetter från USA och de kommer deklara det exakta värdet på paketet. Linneservetterna kostar mindre än 1400 så tull behöver inte betalas men däremot moms... 25%. Suck...

Från tullverket.se:

Hur mycket är tullsatsen?


Tullsatsen varierar från 0—20 % beroende på varuslag. Tullsatsen beräknas på varans inköpspris med tillägg av frakt och eventuell transportförsäkring. Om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde på högst 1400 kronor behöver du inte betala någon tull. Befrielsen gäller inte för tobaksvaror, parfym, luktvatten eller för varor som kräver införseltillstånd exempelvis alkoholhaltiga drycker.

Hur mycket är momsen?


Momsen är 25 % på alla varor utom för livsmedel som är 12 % och för exempelvis tidningar är den 6 %. Momsen beräknas på inköpspris, fraktkostnad och tullavgift. Utländska periodiska publikationer med ett sammanlagt värde av högst 300 kronor är befriade från moms.

Tillkommer det andra avgifter?


Förutom tull och moms tillkommer det en adminstrationsavgift.

Importavgifterna betalar du när du hämtar din försändelse.

Ta reda på vilka avgifter som tillkommer innan du beställer så att det slutliga priset inte blir en överraskning.


Limousine bokad!

Nu har vi via groupon bokat en limo för över halva priset!
Två timmar kostar annars 5000 kr, vi betalade 1999 kr. Mycket pengar men ändå... Har kikat runt lite innan och kunde få en limo för 1900 men då bara en timme och det kändes lite stressigt.. Limousineföretagen tar ju betalt från garaget och tillbaka och varje påbörjad timme kostar så tider drar lätt iväg. Med två timmar så behöver vi inte känna någon stress alls. Skönt!

Vi bokade på Dreamlimo.se

RSS 2.0