Bröllopspresent? Vin som kan lagras!

En rolig present kan ju vara att man ger bort vackra rödvinsglas och vin som brudparet kan spara och dricka på tex. sin 5 åriga bröllopsdag! Självklart är det bästa att lagra det i en vinkyl eller vinkällare men det har långt ifrån alla. Systembolaget sa att man kan lagra vinet längst ner i en mörk garderob "gärna mot en vägg mot norr om du bor i lägenhet" eller i en sval källare. "Viner som tillhör kategorin "strama & nyanserade" brukar oftast vara lagringsdugliga. Vinet håller bäst om det får vara i jämn sval temperatur och i mörker. Idealiskt är 10-13 grader under så lång tid som tio år, men acceptablet är i intervallet ca 8-16."
Tänk på att vinet ska ligga ner så att korken hålls fuktig.
På systembolagets hemsida kan man se under vinerna (under "visa mer information om drycken") om de vinner på lagring eller ej.
Det finns lagringsbara viner från en hundring och uppåt så det behöver inte bli dyrt!
Tips:

http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=3843&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&filters=searchquery%2c&artikelId=367969&varuNr=3843&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsearchquery%3d3843%26sortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dsearchquery%252c

På Tasteline finns även lite information för "hemmalagrare"
http://www.tasteline.com/dryck/vin/dolks-vinkronika/Jens-Dolks-vinskola-Vinproffs-pa-nolltid/Konsten-att-lagra-vin/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0